Vår dirigent

Anders Göranzon

Anders Göranzon har, med kortare uppehåll, lett kören sedan 2000. Anders leder instuderingarna och dirigerar på konserterna, men skriver också egen musik och gör egna arrangemang som vi gärna framför. Anders är också en flyhänt pianist som ofta spelar med gruppen Klusterverket.

I det civila är Anders stiftsmusiker i Karlstads stift samt lärare vid Geijerskolan i Ransäter.

Karlstads Kammarkör grundades och leddes fram till 2000 av Mats Kästel. Under kortare perioder har även Leif Nahnfeldt och Anders Hörngren också dirigerat kören.

Madeleine Ugglas Stipendiefond

Stiftelsen Madeleine Ugglas Stipendiefond har tilldelat vår eminente körledare Anders Göranzon ett musikstipendium på 40 000 kr. Priset utdelades på Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen den 23 oktober 2022.

På stiftelsens hemsida står: "Fonden stödjer körledare och körpedagoger som utöver sin ordinarie verksamhet gör särskilda insatser .... inom verksamheter som vänder sig till alla som på olika sätt är aktiva inom körlivet."

Tidigare stipendiater är bl.a. Georg Riedel, Anders Nyberg, The Real Group, Gustaf Sjökvist, Kjell Lönnå och Erik Rynefors.

Fantastiskt att just vår körledare i snart 20 år för denna så uppskattande utmärkelse och vi är så klar enormt stolta och glada för detta pris till vår Anders.